Skip to main content

Usikker på hvilken motor du bør gå for til din pocketbike?

Den populære pocketbiken er et gøyalt minikjøretøy for store og små. Utvalget av pocketbikes er digert, og de kommer med mange forskjellige motortyper. Her tar vi en titt på hvordan du velger blant de ulike motortypene til pocketbikes som finnes.

Finn ut av hva dine behov er

En pocketbike er en betydelig mindre utgave av den klassiske dirtbike-lettmotorsykkelen. Pocketbikes er svært godt egnet for barn, og flere av verdens største dirtbike- og motocrosstjerner startet karrieren på en pocketbike. Som med alle andre typer kjøretøy, finnes det en motor for hvert behov. Derfor er det er viktig å gjøre god research når man skal kjøpe pocketbike.

Velg en motor med lav fartssperre til barn og nybegynnere

Før du begynner å lete for alvor, må du finne ut av hva behovene og evnene til den som skal kjøre og mekke på sykkelen er. Er sykkelen til et barn med lite erfaring? Da er det så klart ikke høy toppfart som er viktigst.

Til barn og nybegynnere anbefaler vi at du går for en el-bike med relativt lav wattstyrke og en topphastighet på maks 20 km/t. En hastighetssperre på opptil 20 km/t er akkurat høy nok til at nybegynneren får testet ut litt fart, men lav nok til at det skal mye til å skade seg alvorlig. Hvis du vil ha en el-pocketbike, holder det i massevis med en elmotor med effekt på 500 watt. Du får også tak i el-pocketbikes der du selv kan justere toppfarten mellom f. eks. tre ulike nivåer. Superlurt hvis det er flere som deler på sykkelen, for eksempel!

En annen ting det er ekstremt lurt å tenke på hvis du har et barn som ønsker seg en pocketbike, er mekkingen som må til. Velg en pocketbike som krever lite vedlikehold hvis du ikke er komfortabel med å mekke på motor. En el-pocketbike vil være et lurt valg i disse tilfellene, da de krever mindre skruing enn tradisjonelle bensinmotorer.

Pocketbike-motor til erfarne

Hvis du eller barnet ditt er en erfaren pocketbikerytter med mange timer på setet, er det aktuelt med en kraftigere motor med høyere toppfart. Kanskje liker du også å skru på motor, noe som er en enorm fordel når man er interessert i motoriserte sykler. Velg en motor med flere sylindre hvis du har mulighet, og gjerne et sylindervolum på minimum 49cc for å komme opp i fart. Foretrekker du el-pocketbikes, bør du se etter motorer med en effekt på 500 w og oppover.

Du finner store mengder pocketbikes med både bensin- og elmotorer i forskjellig størrelse på nett. Det er lett å filtrere søket ditt etter for eksempel wattstyrke eller topphastighet i forskjellige nettbutikker, slik at du kun får opp sykler som er relevante for deg. Lykke til!