Skip to main content

Pocketbike

Pocketbike – minimotorsykkel

En pocketbike er en slags minimotorsykkel med avanserte funksjoner. En minicross, eller minimoto, har ikke så mange elektriske komponenter og tilleggsfunksjoner, siden hovedfunksjonen til en minicross skal være å komme seg fortest mulig frem. Det er ønskelig å redusere totalvekten på en minicross. En pocketbike, derimot, har som regel elektrisk starter, lamper foran og bak og et litt mer eksklusivt design som ser mer appellerende ut. Det brukes tungere deler, og pocketbike kommer også i mange varianter. Det finnes for eksempel små utgaver av motorsykler som likner på Harley Davidson eller andre kjente motorsykkelmerker.

En pocketbike regnes for å være et leketøy for barn og voksne som er et litt mer eksklusivt alternativ. Den er ikke ment for å kjøre på norske veier, og det er heller ikke lovlig. Det er kun lov å kjøre på lukkede områder, og siden lukkede områder ofte er i ulendt terreng, er det ikke så godt egnet for en lavt senket pocketbike. En pocketbike kan også være en minicross som har elektrisk starter, og som totalt likner mer på en veicross. Den er høy nok til å kunne kjøre i noe ulendt terreng, og er dermed bedre egnet for de fleste.

Gleden av motorisert lek

Når vi skal hjelpe våre barn eller oss selv med å finne passende motorlek, er det utrolig mange muligheter. Listen over forskjellige leketøy er lang, og mulighetene er mange. Mange barn blir tidlig påvirket av deres foreldre og jevnaldrende, og dersom foreldrene oppfordrer barna til å drive med motorsport, kan det fort smitte over! Det kan resultere i at man sprer gleden av motorsport hvis man lar barna få kjøre minicross eller pocketbike. Det kan bli en flott hobby og lidenskap, som kan vare livet ut. Det finnes også mange andre muligheter og varianter av motoriserte leketøy. For eksempel finnes det elektriske hoverboards, og andre varianter som kan bidra til at barna får litt ekstra lek og moro i hverdagen. Sjekk også ut radiostyrte leketøy, slik som radiostyrt båt eller bil, som kan være interessant for mange barn.