Skip to main content

Lurer du på hvor du eller barnet ditt kan prøve Minicross? Les videre!

Minicross er barneversjonen av motocross. Det vil si at barna kjører på bittesmå fulldempede lettmotorsykler, enten med el- eller bensinmotor, på kuperte baner i terreng eller sal.

Minicross-syklene er små, ofte med en sittehøyde på bare 50 cm, og de finnes med forskjellig motorkraft og topphastighet. Minicross er en supergøyal motorsport for barn som digger fart og spenning! Gøy for motorinteresserte foreldre er det også – motorsykler krever som kjent en god del mekanisk innsikt.

Hvor kan barnet mitt få prøvd seg på minicross?

Hvis du og barnet ditt er nysgjerrige på minicross, vil dere selvsagt teste det ut før dere går til innkjøp av en sykkel. Selv om du som foresatt har kjennskap til motocross fra før, er det viktig at barnet får testet noen forskjellige minicrossykler for å se hva som passer best. Forskjellige sykler har forskjellig motortype, bremser, grad av demping o.s.v., så det er mye som skal klaffe.

Flere forskjellige gocart-, motocross- og andre motorsportsentere tilbyr også mulighet for minicross. Minicross er fortsatt relativt ukjent blant deler av Norges befolkning, så ikke alle steder tilbyr det. På Østlandet er det relativt utbredt, du kan blant annet teste ut minicross på Hurum MX, Enebakk Motorsportklubb, og Ringbanen på Gardermoen. På Vestlandet finnes det baner med minicross på Bybergsanden i Stavanger og Helganes på Karmøy. og XX. På Sørlandet finner du minicrosstilbud på Froland i Arendal, og i Nord-Norge på NMK Harstad. I Midt-Norge finner du blant annet sentere med minicross på Heggstadmoen i Trondheim og på Stjørdal cross & enduro klubb.

Er det trygt, da?

Ja, minicross er trygt, men som med all annen motorsport er det veldig viktig å ta sikkerhetshensyn. Beskyttelsesutstyr av høy kvalitet er essensielt, og sjekk også at banen dere kjører på er godkjent og sikkerhetskontrollert. I tillegg får du minicrossykler der du som foresatt kan velge mellom ulike topphastigheter. Slik kan du forsikre deg om at barnet ditt ikke kan kjøre med høye hastigheter før det er klart for det. Du reduserer dermed risikoen for ulykker på grunn av f. eks. gassheng, som er vanlig i starten.

Må barnet ha med seg noe utstyr?

Om barnet må ha med seg noe eget utstyr eller ikke kommer an på banen eller senteret barnet skal kjøre minicross på. Mange større sentere har et godt utvalg av både sykler og beskyttelsesutstyr til utlån eller leie. På andre mindre steder er det mulig du må ha med for eksempel hjelm og annet utstyr selv. Hør med din lokale bane på forhånd. God kjøring!