Skip to main content

Vil du få mer ut av el-sykkelen din? Les vår tilbehørsguide!

Er du ute etter heftig og fint tilbehør som kan ta el-sykkelen din til nye stilhøyder? Kanskje er det heller funksjonelt og praktisk ekstrautstyr til sykkelen du ser etter? Uansett kan du lese om forskjellige typer tilbehør til sykkel her!

Gjør el-sykkelen personlig

En elektrisk sykkel, eller el-sykkel, er unektelig et utrolig praktisk transportmiddel. Den tar liten plass både på veien og hjemme, den er miljøvennlig, og du trenger ikke tråkke deg dyvåt av svette på vei til jobb takket være smart motor. Det eneste som er litt kjipt med el-syklene er at de ofte ikke ser spesielt fine ut. Den gode nyheten da er at det finnes utrolig mange måter å gjøre en el-sykkel stiligere på – og gøy er det, også!

Tenk over fargekombinasjoner og din personlige stil

Det første du bør gjøre når du skal gi el-sykkelen din en make-over, er å se på fargene som allerede er på sykkelen og utgå fra dem. Velg tilbehør i farger som harmonerer med sykkelen forøvrig. Det er også viktig at du tar med dine personlige preferanser i betraktning her. Digger du luksus og glamour, men har en svart og «sporty» el-sykkel? Kjør på med gullfargede detaljer og tilbehør! Digger du storbyferier, kunst og kaffe? Da kan du gå for sykkeltilbehør i lekkert cognacfarget skinn for å gjøre sykkelen din litt mer «old school»-eksklusiv og gi den et klassisk uttrykk.

Hva slags sykkeltilbehør bør du gå for?

En ny ringeklokke, lykt, et nytt sete eller bagasjebrett og ikke minst sykkelvesker er små investeringer som, med litt omtanke, virkelig kan gjøre din sykkel unik. For ikke å glemme sykkelkurven. Sykkelkurven er praktisk og perfekt når du vil gjøre sykkelen personlig. Gå for en trekasse hvis du vil ha en litt gammeldags look eller pynt kurven med plastblomster og batteridrevne lyslenker for et supersommerlig og fresht uttrykk. Sykkelkurver finnes i alle tenkelige farger og materialer. Husk å tenke over hva du skal bruke den til – så blir det enklere å velge rett størrelse og fasong.

Nå har du ikke lenger noen god unnskyldning for å la være å «pimpe opp» din sykkel, tilbehør finnes det nok av både på nett og i sykkelforretninger!

El-sykkeltilbehør som øker funksjon

Utseendet er ikke alt – det vet vi alle. Når det gjelder el-sykler, er funksjonen viktigere enn utseendet for mange. En fin sykkellykt i gammel stil er kanskje pen å se på, men gjør den jobben når du sykler i høstmørket? På nett finner du lykter med den nyeste teknologien og nærmest ubegrenset antall lumen, så du kan velge den som passer akkurat dine behov.

Mobiltelefonholder – et ekstremt praktisk tilbehør

Mobilholdere er et relativt nytt sykkeltilbehør som også øker sykkelens funksjon betraktelig, kanskje til og med mer enn noe annet tilbehør. Du kan for eksempel bruke kart-apper og GPS via mobilen med et godt mobilstativ, noe som reduserer risikoen for ulykker som følge av mobilbruk. Du får også mobilholdere som beskytter telefonen mot regn, støt og annet.

Sykkelvesker for enkel og trygg frakt

Sykkelkurven har vi allerede nevnt i forbindelse med stil, men sykkelvesker må sies å være noe av det aller mest praktiske man kan skaffe seg hvis man sykler mye. Med en veske på hver side får du fordelt vekten på det du har med deg jevnt, slik at du nesten ikke merker at du har med deg ting. Pass på at sykkelveskene er laget av solide materialer og at de er vanntette.

Det finnes utrolig mye praktisk tilbehør til sykkel, og nettet har gjort det enklere enn noensinne å finne akkurat det man trenger. Her har vi bare nevnt en brøkdel av alt det funksjonelle tilbehøret som finnes – så du skal kunne ta litt av æren selv når du finner noe knallfint på nett og alle vennene dine blir misunnelige.

I pose og sekk

Hvem har sagt at man er nødt til å velge mellom funksjon og stil? Ikke vi, i hvert fall! Det som kanskje er aller best med tilbehør til sykkel, er at du kan få både i pose og sekk. Mange av de mest kjente tilbehørsmerkene, som engelske Brooks, har både svært god funksjon og kvalitet OG forseggjorte design. Bare det beste er godt nok for sykkelen din, vel?