Skip to main content

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe hoverboard?

Hoverboardet er et fremkomstredskap som byr på høy stilfaktor og mye moro! Selv om du ikke akkurat svever over bakken som navnet tilsier, glir du elegant frem på et brett som balanserer på to strømdrevne hjul. Hoverboards kan brukes til og fra jobb eller skole, du kan delta i hoverboard-race på spesielle baner eller arrangere morsomme gateløp med hindre selv.

Hva skal du bruke ditt hoverboard til?

Når du skal kjøpe hoverboard, er det et par ting du bør tenke over på forhånd. Det finnes nemlig forskjellige hoverboards til forskjellig bruk! Store hjul og demping gir komfort og egner seg til ulendt terreng, brostein og fortauskanter. Små og harde hjul gir mer fart til racing, men du blir også mer utsatt for å falle av brettet når du kjører over kanter og lignende.

Watteffekten i strømmotoren har også mye å si. Hvis du er relativt tung, må du ha ganske god effekt i motoren for at hoverboardets batteri skal vare og kunne ta deg opp bratte bakker. Høyere effekt = mer kraft.

Barnevennlige hoverboards

Hoverboards er spesielt populære blant barn og ungdom, men det er visse hensyn det kan være lurt å ta før du legger et hoverboard under juletreet. Blant annet må du tenke på hvor høy fart du vil at barnet ditt skal ha mulighet til å kjøre med. Du får hoverboards med fartssperre godt under den lovlige maksgrensen på 20 km/t. 20 km/t er nok fart til at små barn kan miste kontrollen og skade seg, så det er verdt å vurdere en lavere fartssperre. Du kan også gå for et hoverboard med større hjul og demping, det gir bedre kontroll og kjørekomfort for de små.

Sikkerhetshensyn

Selv om hoverboards ikke kan gå særlig fort, er man svært utsatt når man står på et slikt brett. Derfor bør du i det minste bruke hjelm når du bruker hoverboardet ditt – gjerne andre former for beskyttelse også. Barn bør bruke hjelm og beskyttelse på knær, albuer og håndledd. Lykke til!