Skip to main content

Motor

Elektrisk eller forbrenningsmotor?

Motor kommer av det latinske ordet movere, som betyr å flytte på noe. En motor kan være både elektrisk og kan drives gjennom forbrenningsreaksjoner. Siden begynnelsen av 1900-tallet har svært mange varianter av forbrenningsmotorer blitt utviklet til forskjellige formål. Siden rundt år 2000 har motoriserte kjøretøy som er basert på elektriske motorer blitt stadig mer effektive, samtidig som batterikapasiteten har blitt bedre. Dette har ført til mange nye bruksområder og oppfinnelser, som for eksempel elektriske sykler og hoverboards. Den elektriske revolusjonen er så vidt i gang, og vi vil fortsette å se en stor økning i bruken av elektriske motorer som erstatning for forbrenningsmotorer inn i fremtiden. En utvikling med redusert mengde karbonutslipp er også i tråd med FNs mål om bærekraft for 2030.

Moderne motoriserte leketøy for barn og ungdom

Vi anbefaler å sjekke ut hvor mange kule pocketbikes som er tilgjengelig på markedet. For de som ønsker å kjøpe et leketøy som gir masse adrenalin, så er en minicross-sykkel et perfekt kjøretøy som gir ekstra glede og spenning i hverdagen. Offroad cross har vært en populær sport i mange år, og med minicross får barn og unge muligheten til å begynne med motorsport fra tidlig alder. Motorene til disse små motorsyklene har som regel et slagvolum på 50 kubikkcentimeter. Slagvolumet omfatter området som et, eller flere stempel arbeider på. Ved høyere kompresjonsvolum vil man få en høyere motoreffekt, men 50 cc vil holde i massevis for å produsere nok effekt til å dra en cross opp i full fart til turtallsperren kobles inn på ca. 45–50 km per time. Det er ekstra moro å få lov til å gjøre som man vil, og med leketøy ute i skogen og på lukkede baner, får man frie tøyler. Mange velger å montere effektanlegg, eller trimme sykkelen slik at den skal bli raskere, og dette er fullt lovlig, siden den uansett ikke skal kjøres på en offentlig vei.

Radiostyrte leketøy

Det er ikke alle som liker å utsette seg selv for fare og adrenalin, og da finnes det mange motoriserte leketøy som er radiostyrte. Det er midt i blinken for de som liker god underholdning uten at det nødvendigvis skal omfatte stor risiko. Det kommer stadig nye spennende produkter på markedet, og produkter slik som RC-båter, RC-biler og droner har hver hatt sine perioder med ekstrem økning av salg på verdensmarkedet. Radiostyrte leketøy har en lang og spennende historie som du kan lese mer om på siden radiostyrt.