Skip to main content

Pocketbikes byr på masse fart og moro!

Pocketbikes er i ferd med å bli superpopulære i Europa, etter å ha gjort stor suksess på det amerikanske markedet. Pocketbiken er et kult minikjøretøy beregnet på barn og junior, og de finnes både i elektriske og bensindrevne utgaver. Den er hovedsakelig en betydelig mindre utgave av motorsykkelen. Pocketbikes er svært godt egnet for junior, og for flere av verdens største motocrosstjerner startet interessen med en pocketbike.

Pocketbikes ser ofte sporty ut og minner mer om miniversjoner av motocrossykler enn om klassiske motorsykler. Pocketbikes har en sittehøyde på rundt 50 cm, de er gjerne rundt 100 cm lange og veier mellom 20 og 30 kilo. De er med andre ord veldig praktiske å ha med seg rundt!

Du får pocketbikes med fartssperre du kan justere selv, og raske miniroadracere med toppfart på opptil 50 km/t. Til mindre barn og nybegynnere er det lurt med en stabil og fulldempet pocketbike med lav fart, mens den erfarne vil ha det mye mer gøy med en kraftigere motor og stivere demping for større fart.

Hva bruker man en pocketbike til?

En pocketbike er ment for lek og moro på bane. Det kan vi ikke understreke nok – det er nemlig ulovlig å kjøre pocketbikes utenfor spesialbaner lagd for nettopp dette formålet. Du får forskjellige type pocketbikes til forskjellige kjørestiler. Triksebikes, racingbikes o.s.v. Vurder motorstørrelse, dempetype, hjuldiameter og tilbehør ut fra hvor og hvordan du skal kjøre.

Hvor kan jeg kjøre pocketbike?

Pocketbikes kan kun kjøres på spesielle baner i Norge – det er forbudt å kjøre pocketbikes på offentlig vei. Det finnes mange gokartbaner og motocrossbaner som også har mulighet for og arrangerer mini cross og mini roadracing (Mini-RR), som er det motorsporten som utøves med pocketbikes heter.

Pocketbikes på nett

Internett er som kjent en uuttømmelig kilde til god (og ikke fullt så god) informasjon om det aller meste. Pocketbikes er intet unntak! Du finner nok aller mest informasjon på engelsk, men det er også mange gode norske nettsider som dekker temaet. Pocketbikes kalles også minimoto og mini roadracing. Søk på disse begrepene for å finne mer informasjon om hvor du kan kjøpe og kjøre pocketbikes!