Skip to main content

Interessert i radiostyrte dingser? Les videre!

Radiostyrte dingser av forskjellige slag er også kjent som RC-dingser. RC står for Radio Controlled, som er engelsk for radiostyrt. Blant folk flest er disse dingsene kanskje best kjent som fjernstyrte. Vanlige radiostyrte leker og utstyr er for eksempel droner, biler, helikoptre og fly i liten skala.

Droner

Dronen er kanskje det mest populære radiostyrte apparatet i dag. En drone kan være mye forskjellig, og brukes til mange formål. Mange er litt bekymret for droneutviklingen, da et radiostyrt apparat av dette slaget kan fly nærmest hvor som helst med lite lyd og høy presisjon.

Droner kan utstyres med kamera, bæreredskaper og mye mer. Det er kjempegøy å fly droner med kamera, da de gir deg muligheten til å se fra et helt nytt perspektiv og lar deg ta stilige bilder. Droneracing har også blitt en utbredt aktivitet med fartsfylt spenning!

Radiostyrte kjøretøy

Radiostyrte kjøretøy har eksistert lenge, og er en uuttømmelig kilde til moro og spenning for folk i alle aldre. Gleden over å få en kul og radiostyrt bil til bursdag som barn er noe de fleste kan kjenne seg igjen i. Radiostyrte biler finnes i alt fra superenkle og små billigutgaver for barn, til store og avanserte kjøretøy som er best egnet for voksne.

Radiostyrte fly og helikoptre

Hvis du vil radiostyre noe mer avansert enn en bil, men noe mer «old-school» enn en drone, finnes det superkule radiostyrte fly og helikoptre. Dette blir fort til mer som en hobby enn bare en leke, da kontrollene er ganske avanserte og mye mekking ofte må til. Disse er derfor perfekte for en tween som drømmer om å bli pilot eller de som elsker Flight simulator og gjerne vil prøve seg på å styre fly i den materielle verden. Hobbyuniverset rundt fjernstyrte fly og helikoptre er stort og spennende, og det finnes mange nettfora du kan ty til for å se om dette kan være noe for deg.

Fjernstyrte fly og helikoptre er naturlig nok ofte mer sårbare enn biler og andre kjøretøy. De kan treffe strømlinjer, trær eller bare gå i bakken på grunn av en uerfaren kontrollpilot eller av ukontrollerbare årsaker som vær og vind. Vær forsiktig med ditt fjernstyrte luftfartøy, og les deg godt opp og øv mens du flyr lavt i et kontrollert miljø før du tar med dingsen din ut i parken.

Annet radiostyrt utstyr

Det finnes rett og slett utrolig mye forskjellig når det kommer til radiostyrte dingser og tilbehør. Vi kan nevne radiostyrte båter, roboter og til og med dukker og kosedyr. Eller hva med en heftig radiostyrt sykkel til dirtbike-entusiasten? På grunn av teknologiske fremskritt finnes det mange flere muligheter i dag, og radiostyringen har blitt både mer stabil og presis. Du finner enkelt utrolig mange flotte produkter og råd rundt radiostyrt utstyr på nett!